Адміністрація президента Джо Байдена останні кілька місяців не надавала Ізраїлю зброю та боєприпаси, необхідні для завершення операції в місті Рафах у секторі Газа. Про це сказав прем’єр близькосхідної країни Біньямін Нетаньягу, пише АР.

Як повідомляє видання, міністр зробив коротку заяву з критикою Білого дому через «вузькі місця» в постачанні зброї англійською мовою.

«Неймовірно, що в останні кілька місяців адміністрація приховувала зброю та боєприпаси до Ізраїлю», — сказав очільник ізраїльського уряду.

При цьому, як відзначає АР, міністр натякнув, що такі дії США уповільнюють наступ Ізраїлю на місто Рафах. У цьому куточку сектору Гази внаслідок військової операції погіршилася і без того жахлива гуманітарна ситуація для палестинців.

«Дайте нам інструменти, і ми закінчимо роботу набагато швидше», – закликав Біньямін Нетаньягу.

Він не уточнив, про яку саме зброю йдеться. І додав, що держсекретар США Ентоні Блінкен під час нещодавнього візиту до Ізраїлю сказав, що цілодобово працює над усуненням затримок.

Проте, як наголошує видання, американський чиновник говорив, що єдина пауза була пов’язана з важкими бомбами, постачання яких призупинили з травня. Це питання, за словами Блінкена, залишається на розгляді. Але все інше рухається, як зазвичай.

Авів Бушинський, колишній радник Біньяміна Нетаньягу відзначив, що прем’єр своєю заявою продемонстрував дуже войовничий стиль дипломатії. Очільнику уряду, якому наразі немає, що втрачати, це допомагає в усіх вимірах: і внутрішньо, і публічно, переконаний Бушинський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *