Михайло Федоров. Фото: ukr.netМихайло Федоров. Фото: ukr.net
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Україна спільно з компанією SpaceX працює над тим, щоб на окупованих територіях не працювали термінали Starlink, які належать російським загарбникам. Про це заявив віцепрем’єр Михайло Федоров в інтерв’ю “Суспільному”.

Виявивши схожий кейс в Ізраїлі під час загострення конфлікту в Газі, українські представники взяли на озброєння алгоритм вирішення ситуацій, коли супутниковий інтернет використовується ворогом. Федоров підтвердив, що вже були здійснені спроби встановлення контакту з SpaceX та Ілоном Маском щодо стану справ із “старлінками” в окупованих територіях.

Віцепрем’єр також наголосив, що, хоча SpaceX має можливість відключити термінали в зоні бойових дій. Проте це буде катастрофічно й для України. Використання технологій, пов’язаних із Starlink, має важливе значення для країни, зокрема у сфері дронів. Україна зараз активно працює з SpaceX над розробкою механізму, який дозволить забезпечити функціонування українських терміналів Starlink, не допускаючи використання їх окупантами.

Нещодавно представник Головного управління розвідкою Андрій Юсов підтвердив зростання масштабів використання росіянами Starlink у військових операціях. Це набуває системного характеру, що викликає серйозне занепокоєння.

За останніми повідомленнями, росіяни навіть закуповують термінали Starlink через контрабанду. Це вимагає від України та SpaceX додаткових заходів для захисту своїх інтересів і запобігання використанню “старлінків” окупантами.

13 лютого ГУР повідомило, що росіяни намагаються отримати термінали Starlink через арабські країни, підтверджуючи це перехопленням їх телефонних розмов. Тим часом власник SpaceX Ілон Маск категорично заперечує інформацію про продаж терміналів Starlink Росії.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *