НАТО та Європа. Фото: pubaffairsbruxelles.euНАТО та Європа. Фото: pubaffairsbruxelles.eu
0 0
Read Time:51 Second

У разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах, європейські лідери розглядають можливість створити окремий підрозділ НАТО. Він має гарантувати континентальну безпеку на континенті незалежно від ситуації за океаном.

Про це йдеться у статті The Washington Post.

Створення європейського відділу НАТО, який би співпрацював з американськими гарантіями безпеки, але водночас міг би бути надійним запасним варіантом у разі їхньої відсутності, було приватно обговорено європейськими посадовцями.

За інформацією видання, ці переговори застрягли через ряд розбіжностей. Насамперед, через те, що Франція і Німеччина не знаходять спільної мови щодо того, хто оплачуватиме рахунки.

Східна Європа не дуже вірить у бажання Західної Європи протидіяти російським небезпекам. Невідомо, чи вдасться їм збудувати ядерний щит над континентом – і навіть якщо це станеться, то в найгіршому сценарії ядерної війни вони не зможуть конкурувати з російським озброєнням.

Зазначається, що деякі експерти мають сумніви, чи не призведе це до розбрату Європи з Америкою.

Нагадаємо, нещодавно Дональд Трамп заявив, що якщо він знову стане президентом, він не допомагатиме своїм партнерам по НАТО, які «не виконують своїх фінансових зобов’язань».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *