ЗРК Patriot на бойовому чергуванні. Фото: US ArmyЗРК Patriot на бойовому чергуванні. Фото: US Army
0 0
Read Time:58 Second

За словами військового експерта Томаса Тейнера українська батарея американського ЗРК Patriot, яку надала Німеччина, збила вже 18 російських бортів. Відповідні цифри він озвучив, оцінюючи результати знищення ще двох літаків РФ 19 лютого.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

За словами Тейнера, командир батареї Patriot, яка вкотре довела свою ефективність, підкреслив, що його команді до вподоби пускові установки на тягачах. Це повʼязано з тим, що вони можуть швидко переміщатися, вести вогонь і зникати, коли їхні ракети потрапляють у російські борти.

Експерт зазначив, що Patriot уразив такі борти:

  • Мі-8 – 3;
  • Су-24 – 1;
  • Су-34 – 9;
  • Су-35 – 3;
  • А-50 – 1;
  • Іл-22М – 1 (пошкоджений).

Як відомо, сили протиповітряної оборони України уранці 19 лютого знищили два літаки Росії на сході: бомбардувальник-винищувач Су-34 та винищувач Су-35С. Про це заявив голова Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Інформацію також підтвердив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Українські бійці 18 лютого збили ще один ворожий військовий літак. Жертвою став російський бомбардувальник-винищувач Су-34.

На сході України українські бійці 17 лютого знищили три ворожі літаки. Два російські бомбардувальники-винищувачі Су-34 та один універсальний винищувач Су-35 більше не підіймуться в небо.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *