Прапор Угорщини. Фото: forsal.plПрапор Угорщини. Фото: forsal.pl
0 0
Read Time:55 Second

Делегація з представників обох партій Сенату США відвідала угорську столицю з офіційним візитом. Під час візиту вони закликали угорських лідерів невідкладно підтримати заявку Швеції на вступ до НАТО. Проте угорська влада не відреагувала на цей приїзд, як повідомляє інформаційне агентство AP.

Сенаторка Джин Шахін висловила своє невдоволення через відсутність будь-якої реакції з боку угорського кабінету міністрів на зустріч з американською делегацією. Втім, вона продовжує сподіватися на позитивний результат і вірить, що ратифікація шведської заявки може відбутися під час наступної сесії угорського парламенту, запланованої на 26 лютого.

Сенатор Кріс Мерфі висловив занепокоєння через відмову уряду Віктора Орбана зустрітися з делегацією, називаючи це незвичайною обставиною. Однак він підкреслив, що рішення про голосування залежить від угорського прем’єра, і якщо Орбан підтримає вступ Швеції до НАТО, це стане ключовим моментом.

Планована резолюція американських сенаторів, яка буде представлена в Конгресі, засуджує відхід Угорщини від демократичних стандартів, а також закликає угорську сторону припинити блокування шведського вступу до НАТО.

Раніше прем’єр Угорщини висунув умову, що перед ратифікацією Швеція повинна відправити свого прем’єр-міністра до Будапешта. Однак Ульф Крістерссон виключив можливість переговорів до ратифікації заявки Швеції.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *