Прапори Китаю і РФ. Фото: picture-alliance/ Imaginechina/H. qingmingПрапори Китаю і РФ. Фото: picture-alliance/ Imaginechina/H. qingming
0 0
Read Time:56 Second

Ван І, глава МЗС Китаю, дав гарантії Дмитру Кулебі, міністру закордонних справ України, що Пекін не постачає Росії летальну зброю.

Про це поінформувала пресслужба МЗС Китаю.

У заяві йдеться, що Китай бажає, аби китайсько-українські стосунки не залежали від міжнародної обстановки і продовжували бути вигідними для обох народів.

 Ван І, за даними китайського міністерства, передав Кулебі принципову позицію Пекіна про «українське питання» (так в Китаї називають повномасштабну війну, яку Росія розв’язала проти України) і заявив, що підтримуватиме мир і діалог, а не «підливатиме олії до вогню».

Головний дипломат Китаю запевнив, що його країна не користується своїми можливостями і не продає летальну зброю «сторонам конфлікту». Він також вкотре наголосив, що Китай продовжуватиме виступати за конструктив у припиненні військових дій та найшвидшому встановленні миру.

Відомо, що зустріч Кулеби та Ван І відбулася на Мюнхенській конференції з питань безпеки. За даними МЗС України, Кулеба обговорив з китайським партнером ряд питань, зокрема відносини між країнами, торговельну співпрацю, потребу забезпечення справедливого та стабільного миру в Україні.

Нагадаємо, після початку повномасштабної агресії РФ Китай лише посилив співпрацю з Росією. При цьому Пекін ігнорував санкції, які США наклали на Кремль.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *