Прапор Австрії. Фото: slovoidilo.uaПрапор Австрії. Фото: slovoidilo.ua
0 0
Read Time:51 Second

Австрія, одна з головних країн-споживачів російського газу в Європі, має намір припинити довготривалий договір між своїм енергетичним гігантом OMV та російським “Газпромом”. Таку інформацію повідомляє Reuters.

Австрійські владні органи серйозно стурбовані високими цінами на імпорт та надмірною залежністю від російського газу. У грудні 2023 року російський газ складав 98% усього імпортованого газу, що є небезпечно великою часткою. Особливо стурбованість виражає міністр енергетики Леонор Гевесслер.

Уряд зараз розглядає можливість знизити російську частку в імпорті шляхом припинення договору з Газпромом, який має діяти до 2040 року. Однак такий крок може призвести до серйозних економічних наслідків, тому Міністерство енергетики доручило економічному аналітичному центру Wifo провести дослідження щодо можливих економічних наслідків та ризиків збереження залежності від газу з РФ.

Також планується змусити компанії, що продають газ в Австрії, виконати конкретні заходи для зменшення частки російського газу в їхньому балансі. Це свідчить про загальне бажання зменшити залежність від постачань з Росії.

Австрія не єдина, хто бореться за енергетичну незалежність. Зараз Європейський Союз розглядає можливість відхилити угоду з Росією щодо транзиту газу через Україну.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *