Нестор Шуфрич. Фото: unian.uaНестор Шуфрич. Фото: unian.ua

Українські правоохоронні органи продовжують розслідування справи народного депутата групи “Платформа за життя і мир” Нестора Шуфрича. Згідно з інформацією від Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України, Шуфричу пред’явлено нове звинувачення — у фінансуванні російської Росгвардії.

Розслідування показало, що народний депутат організував схему фінансування російських окупаційних угруповань у тимчасово анексованому Криму.

Деталі розслідування вказують на придбання Шуфричем недобудованого санатарію у 2013 році на території Криму через підприємство, бенефіціарним власником якого була дружина Віктора Медведчука. Після окупації півострова, за допомогою адвокатів та інших довірених осіб, Шуфрич забезпечив реєстрацію цієї нерухомості за законами Російської Федерації.

Однак не лише це викликало зацікавленість слідства. У 2016 році, для гарантування безпеки свого майна на тимчасово окупованому півострові, народний депутат уклав договір з Росгвардією на охорону. Лише за три місяці він сплатив понад пів мільйона російських рублів.

Генпрокурор України Андрій Костін підписав повідомлення про підозру, вказуючи на факти володіння Шуфричем нерухомістю на окупованій території та фінансування російських військових формувань. Наразі народний обранець перебуває під вартою через звинувачення у вчиненні злочинів проти безпеки та незалежності України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *