Такер Карлсон. Фото: politik.watson.deТакер Карлсон. Фото: politik.watson.de

Європейський парламент висловив свою обуреність планами американського журналіста Такера Карлсона провести інтерв’ю з російським лідером Володимиром Путіним. Деякі євродепутати закликали до введення особистих санкцій проти Карлсона, заборонивши йому в’їзд до країн ЄС. Про це повідомив Newsweek.

Карлсон відвідав Росію цього тижня і заявив, що незабаром опублікує свою розмову з Путіним. Журналіт також сказав, що він хотів би поспілкуватися з президентом України Володимиром Зеленським, але не отримав відповіді на свою пропозицію.

Це викликало різку реакцію з боку деяких європейських політиків, які звинуватили Карлсона в тому, що він намагається дати трибуну Путіну, якого обвинувачують у порушенні прав людини, анексії Криму, втручанні в вибори в США та інших країнах, підтримці сирійського режиму Башара Асада та веденні гібридної війни проти України.

У ЄС вважають, що за таку пропаганду злочинного режиму Карлсон може потрапити до списку санкцій, які передбачають, зокрема, заборону на в’їзд до країн блоку.

Євродепутат з Бельгії Гі Вергофстадт висловив подібну думку, стверджуючи, що Путін — це воєнний злочинець, і ЄС накладає санкції на всіх, хто йому допомагає. Та зауважив, що Службі зовнішніх справ слід також розглянути цю ситуацію.

Ексєвродепутат Луїс Гарікано підтримав погляд Вергофстадта і назвав Карлсона агітатором найгіршого режиму в Європі.

Що саме обговорювали Карлсон і Путін у своєму інтерв’ю, поки невідомо. Проте з огляду на те, що Карлсон довгий час відстоював деякі сторони російської політики, очікується, що воно буде комплементарним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *