Прапори ЄС. Фото: Європейська комісіяПрапори ЄС. Фото: Європейська комісія
0 0
Read Time:46 Second

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна активно працюватиме над тим, щоб забезпечити повне скасування мит на українську продукцію. А також закріпити цей режим торгівлі у Угоді про асоціацію з Євросоюзом.

Очільник уряду наголосив на важливості цього кроку для України, підкресливши, що він сприятиме створенню “економічного безвізу” між Україною та Європейським Союзом. За словами Шмигаля, це сприятиме розвитку вільної торгівлі та економічному зростанню.

Однак він визнав, що необдумані зміни у торговельних потоках можуть стати причиною непорозумінь. Тому, в його словах, об’єктивом є забезпечення відкритої і безбар’єрної торгівлі, яка враховуватиме інтереси як українських виробників, так і партнерів з Євросоюзу.

Нагадуємо, що перед ухваленням Європейською комісією рішення про продовження на ще один рік відкриття ринку ЄС для української продукції, Україна зазнала тиску з боку кількох країн-членів блоку. П’ять держав висловили побоювання щодо українського експорту зерна, кукурудзи та олії. Чотири з них ввели обмеження на українську агропродукцію через незадовільну конкуренцію на своїх ринках.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *