Підрив газопроводу. Фото: ua.korrespondent.netПідрив газопроводу. Фото: ua.korrespondent.net

Шведська прокуратура повідомила про закриття справи про вибухи на газопроводах “Північний потік” у 2022 році через те, що шведський суд не має компетенції у цьому питанні.

Попереднє розслідування, яке почалося у вересні 2022 року, було зупинене. Це відбулося через те що владні органи дійшли висновку, що Швеція не має права вести докладне слідство у цій справі.

Основною метою розслідування було з’ясувати, чи брали участь громадяни Швеції у підриві газопроводів “Північний потік-1” і “Північний потік-2”, який відбувся 26 вересня 2022 року.

У своєму повідомленні пресслужба Шведської прокуратури заявила, що попереднє розслідування успішно відхилило підозри. А також підтвердило, що Швеція не має підстав для продовження слідства через відсутність юрисдикції.

Слідство у цій справі триває в Німеччині.

Нагадаємо, що Данія раніше стверджувала, що має докази, що російське військове спецсудно перебувало біля газопроводу “Північний потік” перед інцидентом. У вересні 2023 року слідчі планували закінчити розслідування у Швеції, але тепер це питання буде вирішуватися в іншій юрисдикції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *