Міхал Колодзейчак. Фото: eurointegration.com.uaМіхал Колодзейчак. Фото: eurointegration.com.ua
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак оголосив про намір ініціювати введення мінімум 8% податку на додану вартість (ПДВ) на українську олію та обмеження ввезення цукру до Польщі. Про це повідомляє Polskie Radio.

За його словами, такі кроки необхідні для підтримки внутрішнього виробництва та захисту польських виробників.

Колодзейчак зазначив, що наразі Міністерство сільського господарства не має відповідного підрозділу для постійного аналізу потоку товарів, що ввозяться до Польщі. Однак він наголосив на необхідності розглядати це питання та вживати заходи для захисту місцевого виробництва.

Прикладом, який навів Міхал Колодзейчак, була заморожена малина, яка надходить з України. За його словами, фактурна ціна цього продукту занадто низька і шкодить польським виробникам. Він висловив незгоду і з нульовою ставкою ПДВ на українську олію та стверджує, що такі пільги призначені для польських виробників та споживачів.

Також у Польщі занепокоєні імпортом українського цукру. Колодзейчак підкреслює важливість підтримки внутрішнього виробництва та запобігання надмірному ввозу конкуруючих продуктів.

Нагадаємо, що раніше міністр сільського господарства Чеслав Секерський здійснив візит до польсько-українських пунктів пропуску Корчова та Медика. Перевірки на кордоні виявили збільшення імпорту агропродукції з України, що викликало необхідність посилення ветеринарної інспекції та залучення додаткових ветеринарів.

Попри це, польські фермери висловлюють своє невдоволення пропозицією Європейської комісії продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС. За їхніми словами, це призводить до втрат для внутрішнього сільського господарства і обумовлює плани нової блокади кордону 9 лютого.

Заступник міністра сільського господарства вважає, що введення нових податкових та торговельних обмежень допоможе зберегти прибутковість польських виробників та стимулювати розвиток внутрішнього виробництва.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *