Прапор Угорщини. Фото: hungariancitizenship.euПрапор Угорщини. Фото: hungariancitizenship.eu
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Парламент Угорщини знову не зміг ухвалити рішення про вступ Швеції до НАТО. Цього разу депутати від партії прем’єр-міністра Віктора Орбана бойкотували голосування. За інформацією агентства Bloomberg, представники партії “Фідес” не з’явилися на засіданні в понеділок, яке опозиція угорського парламенту скликала для того, щоб ратифікувати вступ Швеції до Організації Північноатлантичного договору.

Наступна спроба ратифікації буде 26 лютого, коли парламент Угорщини повернеться після зимових канікул.

Угорщина – це єдина країна НАТО, яка не ратифікувала заяву Стокгольма. Прем’єр Віктор Орбан стверджує, що його уряд підтримує вступ Швеції, але відповідний законопроєкт залишається у парламенті з середини 2022 року. Законодавці угорської правлячої партії, які перебувають під суворим контролем Орбана, обіцяли відкласти ратифікацію до візиту прем’єр-міністра Швеції в Будапешт, який вони вважають необхідним.

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон минулого тижня сказав, що він хотів би приїхати до Угорщини тільки після того, як парламент у Будапешті ухвалять рішення про ратифікацію шведського членства. Він також виразив свою тривогу щодо ситуації з правами людини та верховенства права в Угорщині.

Вступ Швеції до НАТО є складовою її зовнішньополітичної стратегії, яка передбачає підтримку міжнародного порядку та підвищення європейської безпеки. Швеція також розраховує на допомогу від НАТО у разі військової агресії з боку Росії.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *