Джо Байден. Фото: АРДжо Байден. Фото: АР

Американський президент Джо Байден наголосив, що Штати готові до перемовин із Китаєм, Росією та Північною Кореєю на тлі зростання ризику застосування ядерної зброї.

Про це йшлося у його привітальній заяві з нагоди визначення лауреатів Нобелівської премії миру, яку опублікував Білий дім.

За словами Байдена, потрібно продовжувати рух у напрямку того дня, коли світ остаточно позбудеться ядерного озброєння. Зокрема через це Сполучені Штати висловили свою готовність до проведення перемовин з РФ, КНДР та Китаєм без попередніх умов, аби досягнути мети зменшення ядерної загрози.

Президент США зауважив, що жодній країні світу невигідно перешкоджати процесу скорочення ядерних запасів. Він додав, що відповідні кроки важливі не всупереч небезпеці в сучасному світі, а саме через неї.

Байден наголосив, що створені ядерні ризики руйнують норми і домовленості, які були встановлені колективними зусиллями. Він додав, що саме ці цінності сьогодні відстоюють Нобелівські лауреати.

Зазначимо, що Нобелівську премію миру цьогоріч отримала організація з Японії Nihon Hidankyo, яка об’єднує постраждалих від ядерного бомбардування.

Як зауважили у комітеті, нагороду організації присудили за діяльність для побудови світу, вільного від ядерної зброї. А також за демонстрацію свідчень того, що ядерну зброю більше ніколи ні за яких обставин не можна використовувати.

Нагадаємо, у понеділок, 14 жовтня, Північноатлантичний альянс починає свої щорічні ядерні навчання Steadfast Noon.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *