Камала Гарріс. Фото: getty imagesКамала Гарріс. Фото: getty images

Кандидатка від демократичної партії у президенти Сполучених Штатів Камала Гарріс опублікувала звіт свого лікаря щодо стану здоров’я. Натомість її опонент Дональд Трамп відмовляється розкривати подібні дані про себе.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Лікар віцепрезидентки Джошуа Сіммонс зазначає, що Гарріс має чудовий стан здоров’я. 59-річна політикиня має сезонну алергію, яка виражається ринітом і кон’юктивітом, та шкірну кропив’янку. Тож протягом останніх трьох років Гарріс проходила алергенну імунотерапію, завдяки якій симптоми зменшилися до майже невідчутних.

Також Камала Гарріс має незначну короткозорість, через що носить лінзи. Втім, може вільно читати без додаткових засобів. Загалом кандидатка регулярно займається спортом, проходить обстеження та має потрібну «психічну стійкість, що потрібна для виконання повноважень президента».

У США від кандидатів у глави держави не вимагається надання медичної інформації, адже вона конфіденційна. Натомість у рамках передвиборчих кампаній це часто роблять для того, аби краще змалювати особистість людини.

Нещодавно у розмовах з пресою Гарріс припустила, що Трамп та його команда не хочуть, щоб американці побачили, чи дійсно він слідкує за собою та підходить для посади президента.

Директор із комунікацій кампанії Трампа Стівен Чанг у заяві зазначив, що лікарі оцінюють здоров’я політика в «ідеальному та відмінному стані». Раніше Дональд Трамп відхилився опублікувати оновлену медичну інформацію. А після інциденту зі замахом на мітингу, медикам заборонили надавати жодні дані щодо лікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *