Лідери КНДР та Росії. Фото: EPAЛідери КНДР та Росії. Фото: EPA

До кінця 2024 року на лінію зіткнення між Україною та Росією можуть спрямувати тисячі солдатів КНДР, яких зараз тренують на території РФ. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Посадовець з кола української військової розвідки на анонімних умовах розповів, що наразі декілька тисяч північнокорейських солдатів-піхотинців проходять навчання в Росії. Їх можуть направити на фронт в Україну вже до кінця цього року.

За його словами, офіцери КНДР вже знаходяться на окупованих територіях України. Там вони спостерігають за діями російських військ та вивчають поле бою. Попри це Київ ще не помічав північнокорейських підрозділів, які б вже брали участь у боях.

Український розвідник зазначив, що нині невідомо, де саме будуть дислокуватися бойові частини, які навчаються в Росії. Зокрема Москва може використати їх у прикордонних регіонах РФ, щоб перекинути свої війська на українську територію для участі у збройному протистоянні з Україною.

Натомість експерти з Південної Кореї кажуть, що це ймовірний сценарій, попри те, що у КНДР заперечують участь й війні проти Києва.

Зазначимо, що російський глава Володимир Путін в червні відвідував Північну Корею, де зустрівся з лідером країни Кім Чен Ином. Там політики підписали всеосяжну угоду про взаємну оборону, де Кім пообіцяв, що держава підтримуватиме РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *