Владислав Косіняк-Камиш. Фото: РАРВладислав Косіняк-Камиш. Фото: РАР

Польський міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш, який також очолює Польську селянську партію, стверджує, що заблокує вступ України до ЄС, якщо не буде розв’язане питання ексгумації та пам’яті жертв Волинської трагедії.

Про це він зазначив для видання Wirtualna Polska.

У відповідь на питання про те, які наразі відносини між Польщею та Україною, він запевнив, що питання військової допомоги – це вияв гуманності та підтримка безпеки самої Польщі. Втім, слід вирішити як економічні, так і історичні моменти.

За його словами, він не змінюватиме своєї думки щодо цього, хоча президент Польщі Анджей Дуда й має інші переконання. Міністр додав, що Україна не вступить до Євросоюзу, допоки питання Волинської трагедії не буде вирішеним.

Косіняк-Камиш заявив, що навіть за умови, коли усі держави-члени Євросоюзу погодять членство України, то його селянська партія, яка входить до урядової коаліції, буде проти цього рішення. Це може змінитися, коли буде проведено ексгумації та вшанування пам’яті жертв трагедії.

Він запевняє, що приєднання до Євросоюзу – це дія для розвитку та підвищення рівня функціонування як держави. Для цього потрібно виконати певні умови не тільки економічні, але й історичні.

Глава Міноборони прокоментував слова президента Дуди, що той, хто заблокує вступ України до ЄС, стане частиною політики Путіна. Він висловив принципову незгоду, оскільки одна з цінностей об’єднання – це історична правда та повага до минулого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *