Олег Ніколенко. Фото: rbc.uaОлег Ніколенко. Фото: rbc.ua
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Українське МЗС висловило невдоволення візитом Арміна Керпера, німецького журналіста з ZDF, до тимчасово окупованого Маріуполя. Представника дипвідомства Олег Ніколенко заявив, що цей візит не був узгоджений з українською владою та суперечив українському закону. А також заявив, що це не журналістика, а викривлення дійсності.

Ніколенко наголошує на тому, що журналіст не розповів про справжнє життя на цих землях, де люди зазнають тиску, насилля та злиднів, які наклали на них російські загарбники. Він не розповів, як Україна бореться за визволення своїх громадян та відстоює свою територіальну цілісність.

Також МЗС України закликало телеканал ZDF дати офіційні роз’яснення щодо цього візиту та попередило, що поїздка може негативно позначитися на подальшій діяльності цього медіа в Україні.

29 січня ZDF показав сюжет з Маріуполя, в якому Керпер розказав про численні руйнації та багато ремонтних робіт у місті. Він також заявив, що потрапив до Маріуполя самостійно та що ніхто за ним не слідкував. Цей сюжет викликав негативну реакцію в українських та світових ЗМІ. Також він був використаний російськими пропагандистами для підкріплення своєї версії подій.

Пізніше ZDF відповіло на критику та зазначило, що Керпер як журналіст намагався отримати об’єктивну картину ситуації на окупованих територіях. Він також розповів про примусову русифікацію міста та про страхи його мешканців від російської окупації.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *