Міноборони. Фото: biz.censor.netМіноборони. Фото: biz.censor.net
0 0
Read Time:49 Second

Нещодавно стало відомо, що Тоомас Нахкур, тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України, був відсторонений від службових обов’язків у зв’язку з оголошенням йому підозри у справі про розкрадання майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.

Це рішення було прийнято на фоні обвинувального вироку щодо фірми “Львівський арсенал”. Вона отримала велику суму грошей від Міністерства оборони за поставку мінометних снарядів, але не виконала контракт.

Історія розгортання цього фінансового скандалу розпочалася в листопаді 2022 року, коли Міністерство оборони підписало контракт з “Львівським арсеналом”. Вже через кілька днів після укладання угоди тодішній міністр оборони Олексій Резніков дозволив проведення передоплати, що становила майже 100% від суми контракту. Однак початок поставок, запланованих на грудень 2022 року, затримався. До лютого 2023 року фірма не передала жодної міни Збройним силам України.

Все це призвело до розслідування та подальшого відкриття справи про розкрадання державних коштів. 27 січня 2024 року Тоомасу Нахкуру оголосили підозру у цьому кримінальному провадженні.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *