Штати та Британія переймають співпрацею РФ та Ірану. Фото: Дзеркало тижняШтати та Британія переймають співпрацею РФ та Ірану. Фото: Дзеркало тижня

Сполучені Штати та Велика Британія все більше переймаються тим, що Росія може переказувати Ірану секретну інформацію та технології, які наближають його до створення власної ядерної зброї. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Західні чиновники говорять, що РФ впродовж останнього періоду посилила співробітництво з Іраном через його прагнення мати ядерне озброєння. Саме ці ризики були обговорені між лідерами США Джо Байденом та Великої Британії Кіром Стармером у Білому домі.

За їхніми словами, ця ситуація викликає занепокоєння. Речник Ради національної безпеки наголосив, що в адміністрації Байдена залишаються глибоко схвильованими щодо діяльності Тегерану. Зокрема Штати готові застосувати усі можливості влади, аби запобігти будь-якій ядерній ескалації.

Нещодавно держсекретар США Ентоні Блінкен у рамках свого приїзду до столиці Британії припустив, що Кремль може ділитися з Тегераном ядерними технологіями. А натомість отримувати партії балістичних ракет Fath-360, які вкрай потрібні для продовження агресії в Україні.

Натомість Іран стверджує, що немає прагнень виготовляти ядерне озброєння. Попри те, що є певні хвилювання щодо створення такого типу озброєння у відповідь на ескалацію напруженості у ситуації з Ізраїлем.

Нагадаємо, раніше Блінкен уже наголошував, що Іран здатен виготовити достатню кількість матеріалів для створення ядерної зброї за один або ж два тижні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *