Джо Байден та Кір Стармер. Фото: ЕРАДжо Байден та Кір Стармер. Фото: ЕРА

У п’ятницю, 13 вересня, американський президент Джо Байден провів зустріч з прем’єром Великої Британії Кіром Стармером, де вони обговорювали питання дозволу для України на застосування далекобійного озброєння по території РФ. Про це йдеться на сайті Білого дому.

Лідери держав мали нагоду глибоко торкнутися питань щодо зовнішньої політики держав та підтвердити стійку підтримку України, яка продовжує захищатися від російської агресії. Також політики висловили стурбованість щодо надання Іраном та Північною Кореєю ракет до Росії.

Окремо вони обговорили поточну ситуацію в Газі. У повідомленні Білого дому зазначено, що Байден та Стармер зауважили свою про відданість до безпеки Ізраїлю та наголошують на потребі терміново погодити угоду про припинення вогню, яка сприятиме звільненню усіх заручників.

За даними видання Politico, у ході перемовин політики обговорювали можливість використання Україною ракет Storm Shadow. Британський очільник уряду прилетів до Штатів з огляду на ескалацію конфлікту з Росією.

Стармер зазначив, що остаточного рішення щодо використання Storm Shadow по російських цілях не було ухвалено. Втім, він натякнув, що подальші зустрічі з цього питання можуть відбутися на подальших засіданнях Генеральної Асамблеї ООН.

За його словами, невдовзі пройдуть засідання в ООН з більшою кількістю осіб у командах. Стармер підкреслив, що зустріч з Байденом не мала на меті встановити певні можливості, але свідчила про сильну позицію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *