Едмундо Гонсалес. Фото: AFPЕдмундо Гонсалес. Фото: AFP

Кандидат від опозиції у очільники Венесуели Едмундо Гонсалес виїхав з країни та їде до Іспанії, щоб уникнути ордеру на арешт. Про це повідомив глава міністерства закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес.

Чиновник наголосив, що Гонсалес за проханням прямує до Іспанії літаком Військово-повітряних сил країни. За його словами, іспанський уряд відданий політичним правам, а також фізичній недоторканості усіх венесуельців.

Про такий крок Гонсалеса заявила також віцепрезидентка Венесуели Делсі Родрігес. Вона зазначила, що опозиціонер подав звернення до уряду Іспанії з проханням про політичний притулок.

Нагадаємо, що у липні у Венесуелі пройшли вибори президента держави. Відповідно до оголошення виборчої комісії переможцем вважають чинного лідера Ніколаса Мадуро. Втім, опозиція не погодилася з цими даними та заявила, що за даними екзит-полів вибори виграв її кандидат Едмундо Гонсалес.

Уряд Мадуро після проведених виборів затримав близько 2400 осіб, за словами ООН це створило «атмосферу страху». У Штатах пропонували провести вибори знову, оскільки виборча комісія не оприлюднила доказів перемоги Мадуро.

У ЄС не визнали Ніколаса Мадуро президентом. А США пізніше заявили, що мають деякі переконливі докази щодо поразки лідера.

Після цього суддя видав ордер на арешт Едмундо Гонсалеса. Це відбулося після запиту прокуратури, його звинувачують у важких злочинах, зокрема йдеться про фальсифікацію документів, собатажі системи та підбурювання народу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *