Депутати. Фото: Олександр СенькоДепутати. Фото: Олександр Сенько

У четвер, 5 вересня, відбулося пленарне засідання Верховної Ради. На ньому депутати ухвалили низку кадрових призначень у Кабінеті Міністрів України. Про це повідомив нардеп від фракції «Голос» Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

Відтепер посаду міністра закордонних справ України обіймає Андрій Сибіга – «за» віддали свої голоси 258 депутатів. Попередньо, вони також погодили звільнення Дмитра Кулеби з відповідної посади після його заяви про відставку.

Ольгу Стефанішину підтримали на посаду віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністра юстиції України. Політикиня очолюватиме обидва міністерства, це рішення підтримали 253 народних обранці.

Водночас одразу у трьох міністерствах, за погодженням депутатів, головуватиме Олексій Кулеба. Його призначили віцепрем’єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад та територій України – «за» 240 осіб.

Посаду міністерки захисту довкілля та природних ресурсів обійматиме Світлана Гринчук – «за» 246 нардепів.

Також на місце міністра молоді та спорту України призначили Матвія Бідного, до голосування він був у статусі виконувача обов’язків. Тоді як Микола Точицький буде міністром культури та стратегічних комунікацій.

Наталю Калмикову погодили на місце міністерки у справах ветеранів України – «за» 256 депутатів. А Германа Сметаніна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України – рішення підтримали 247 осіб. До цього він керував «Укроборонпромом».

Останнє призначення стосувалося Віталія Коваля, якого вчора, 4 вересня, звільнили з посади голови Фонду державного майна. Наразі він очолюватиме міністерство аграрної політики та продовольства України. «За» проголосував 251 депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *