Представник ОДКБ. Фото: МілітарнийПредставник ОДКБ. Фото: Мілітарний

Вірменський прем’єр Нікол Пашинян оголосив, що країна на усіх рівнях заморожує свою участь в Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Про це він заявив на пресконференції у суботу, 31 серпня, повідомляє видання News.am.

Політик зазначив, що усі й так знають про рішення Республіки Вірменія заморозити свою участь в ОДКБ на усіх рівнях. За його словами, наразі такий крок вважають достатнім.

Він наголосив, що потрібні дискусії, аби зрозуміти, що саме має статися для того, аби держава оголосила про свій вихід з договору.

Пашинян підкреслив, що слід враховувати, у кого які оціночні судження, адже дехто може вважати, що цього замало, а інші навпаки – що цього досить. Очільник уряду сказав, що поважає усі точки зору, але вже є рішення, яке ухвалили.

Прем’єр зауважив, що у цей момент немає необхідності ухвалювати інший крок. Натомість це ніяк не означає, що надалі не буде потреби переглянути рішення та погодити інші варіанти.

Раніше він неодноразово стверджував, що ОДКБ не виконала своїх зобов’язань перед Єреваном у війні за Нагірний Карабах. Тоді ж, за її результатами, Азербайджан повернув собі цю частину території. Саме через це у червні Пашинян роздумував над тим, аби повністю вийти з ОДКБ.

На початку 2024 року Єреван оголосив про намір вступити до Євросоюзу. Країна має проєвропейські цінності, тому хоче розширити коло партнерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *