Прапор Франції. Фото: ReutersПрапор Франції. Фото: Reuters

Представники лівих партій Франції заявили, що відмовляються від подальших зустрічей з президентом Емманюелем Макроном через офіційну заяву про виключення можливості призначити головою уряду їхніх представників. Про це повідомляє видання Le Figaro.

Макрон запросив першого секретаря партії соціалістів Олів’єра Фора та національну секретарку «Екологістів» Маріну Тондельє на зустріч у вівторок. Очільник Франції планував організувати новий раунд перемовин щодо кандидатури прем’єр-міністра.

Втім, обидва лідери оголосили, що не відвідають Єлисейський палац. Фор запевнив, що відмовляється бути співучасником пародії на демократію. За його словами, він не планує зробити соціалістів помічниками макронства, яка скоро добіжить свого кінця.

Схоже рішення ухвалила Марін Тондельє. Вона зауважила, що більше не збирається зустрічатись з Макроном, аби він мав змогу втілювати свої фантазії про президентство. Також від консультацій відмовилася Люсі Касте.

Касте висувала свою кандидатуру на пост прем’єра, проте французький глава заперечив таке призначення. Вона наголосила, що готова до дискусій, якщо вони обговорюватимуть моделі спільного існування. Наразі ж не відвідуватиме зустрічей.

Нагадаємо, Макрон розпочав консультації з політичними силами Франції щодо обрання нового прем’єра після проведених виборів в липні. Згідно результатів, жодна партія не отримала достатньо голосів, щоб мати абсолютну більшість у парламенті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *