Прем'єр Індії Нарендра Моді. Фото: tengrinewsПрем'єр Індії Нарендра Моді. Фото: tengrinews

Індійський прем’єр Нарендра Моді заявив, що у рамках свого приїзду до Києва хоче розповісти про можливості задля мирного закінчення «конфлікту» між Україною та Росією. Про це повідомляє агентство Reuters.

Очільник уряду Індії анонсував свої наміри напередодні поїздки до Польщі. Відомо, що Моді відвідає українську столицю у п’ятницю, 23 серпня. Це буде перший візит індійського лідера до України з часів встановлення дипломатичних відносин між державами.

Зазначимо, що глава уряду Індії у липні відвідував Москву, якраз у той день, коли росіяни ракетним ударом знищили дитячу лікарню «Охматдит». Моді тоді розкритикував не лише президент України Володимир Зеленський, а й лідер США Джо Байден.

Водночас Моді засудив ракетний удар по дитячій клініці, чим висловив неповагу до дій очільника Кремля Володимира Путіна.

У середу, 21 серпня, напередодні свого вояжу, Моді наголосив, що прагне представити перспективи вирішення тривалого «конфлікту в Україні». Він також наголосив, що як друг та партнер, має надії на швидке відновлення стабільності в регіоні.

Зауважимо, що Індія та РФ мають хороші дипломатичні відносини ще з часів СРСР. Нью-Делі не засудив повномасштабну війну, але закликав сторони до перемовин. Деякі аналітики стверджують, що короткий візит Моді покликаний збалансувати зустріч з диктатором Путіним на тлі зближення із Заходом.

Нагадаємо, у межах приїзду глава індійського уряду до Києва 23 серпня, він зустрінеться з Володимиром Зеленським, де обговорюватиме двосторонню та багатосторонню співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *