Прапор Угорщини. Фото: picture-alliance/ZB/J. KalaeneПрапор Угорщини. Фото: picture-alliance/ZB/J. Kalaene

Єврокомісія зобов’язала Будапешт до 19 серпня пояснити дії щодо спрощення в’їзду в державу для громадян Росії та Білорусі. Втім, Угорщина проігнорувала цю вимогу. Про це повідомляє видання Euractiv.

Ілва Йоганссон, яка обіймає посаду європейської комісарки із внутрішніх справ, на початку серпня надіслала до угорського колеги Шандори Пінтера лист. У ньому вона просить пояснити зміни, які ухвалили в імміграційній політиці країни.

За словами чиновниці, видача довгострокових віз і дозволів на проживання вважається індивідуальною справою держав-членів Європейського Союзу. Втім, такі схеми слід ретельно збалансовувати. Вона пояснює це тим, що інакше виникне загроза на спільному кордоні.

Йоганссон зауважила, що це ставить під сумнів можливість належної перевірки на внутрішньому прикордонному контролі, що прямо впливає на наслідки для безпеки регіону. Комісарка у своєму проханні просила Будапешт надати відповідь не пізніше 19 серпня.

Тоді як у коментарі для медіа вона запевнила, що вчасно пояснення від Угорщини не надійшли. Зазначимо, що Петер Сійярто, міністр закордонних справ країни, вже коментував це рішення, але після листа кількох країн Євросоюзу.

15 серпня Данія, Естонія, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія та Швеція висловили свою стурбованість такою політикою Угорщини, оскільки це збільшує ризики для всіх країн Союзу. Сійярто майже одразу відповів та підкреслив, що прощення вʼїзду громадян РФ і Білорусі не становить жодного ризику для безпеки з точки зору Шенгенської зони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *