Прапори США та Південної Кореї. Фото: ReutersПрапори США та Південної Кореї. Фото: Reuters

США спільно з Південною Кореєю організували масштабні військові навчання Ulchi Freedom Shield, аби покращити спроможність оборонятися проти ядерної агресії КНДР.

Про це повідомляє видання ABSNews.

Військові навчання запланували на 11 днів. Їх розпочали 19 серпня, а триватимуть вони до 29 серпня. Для армійців Сеулу та Вашингтону проведуть польові навчання та симулюватимуть військові комп’ютерні ігри. Таким чином військовослужбовців хочуть підготувати до загрози з боку Північної Кореї.

Особливу увагу зосередять на процесах глушіння GPS, ракетних обстрілах, відбиванні кібератак. Також врахують досвіди попередніх збройних протистоянь. Представники обох країн паралельно тренуватимуться на курсах з цивільної оборони та евакуації, які базуватимуться на сценаріях ядерної атаки КНДР.

У Міністерстві закордонних справ Північної Кореї наголосили, що такі дії є провокативними. Там вважають свої ядерні амбіції цілком виправданими.

Південна Корея, як і Сполучені Штати Америки, запевняє, що впродовж останніх років постійно покращує свої оборонні можливості, аби мати змогу відповісти на загрози з боку КНДР, тож ці навчання є обґрунтованим. У навчаннях візьмуть участь 19 тисяч військових Південної Кореї, тоді як кількість військових з боку США не розсекречують.

Своєю чергою Північна Корея заявила, що залишає за собою право на відповідь. Держава постійно працює над нарощенням обсягів озброєння та декілька разів погрожувала ядерними конфліктами.

Зазначимо, що США та Південна Корея щорічно проводять тренування для військових.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *