Кандидат на вибори президента США Дональд Трамп. Фото: НікВістіКандидат на вибори президента США Дональд Трамп. Фото: НікВісті

Штаб кандидата на вибори очільника США від республіканців Дональда Трампа повідомив, що деякі внутрішні комунікації були пошкоджені через іранський уряд. Про це пише агентство Reuters.

Видання Politico раніше проінформувало, що у липні отримувало електронні листи від анонімів. Вони пропонували автентичні документи зсередини кампанії Трампа. Зокрема й звіт про «потенційні вразливості» опонента Джей-Ді Венса на пост віцепрезидента США.

Після речник кампанії Трампа Стівен Чун опублікував заяву, де наголосив, що відповідні документи були отримані незаконно з іноземних джерел, які ворожі до США. Також вони прагнуть втрутитися у виборчий процес 2024 року та вчинити хаос у демократичній системі.

Ситуацію коментував і сам Трамп, ввечері суботи у своїй соціальній мережі Truth Social він зазначив, що згідно даних компанії Microsoft один з вебсайтів взламав Іран. Політик звинуватив іранську державу та запевнив, що їм вдалося здобути лише загальнодоступну інформацію.

Втім, за даними Reuters, Microsoft не проводили належної перевірки осіб хакерів. Тоді як компанія Трампа посилається на звіт, де йдеться що хакери, які пов’язані з Іраном, прагнули взламати акаунт чиновника у рамках президентської кампанії США у червні.

Представнки Microsoft не надали жодних деталей, лише зазначили, що сторінкою колишнього політичного радника вдалося заволодіти та використати для атак. Водночас у звіті не міститься ніякої інформації про те, на кого саме вони були спрямовані.

Представництво Ірану при ООН в електронному листі зауважили, що країна не має та не приховує жодних мотивів, аби втрутитися у вибори президента США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *