Нігер. Фото: Getty ImagesНігер. Фото: Getty Images

Нігер, країна у Західній Африці, ухвалила рішення про припинення дипломатичних зв’язків з Україною. Такий крок пов’язали з підтримкою у Києві терорестичних груп. Про це повідомляє видання Alarabiya News.

Країна вирішила розірвати відносини після того, як повстанці-туареги вбили десятки російських злочинців «ПВК Вагнера». Малі та Нігер звинуватили Україну в підтримці групи терористів.

Речник уряду Нігеру Амаду Абдраман повідомив, що країна звернеться до Радбезу ООН з метою обговорення «агресії» Києва. Республіка Нігер висловлює солідарність уряду та народу Малі, тож вирішує припинити дипломатичні зв’язки з Україною.

Відповідну заяву просять прийняти негайно. Адже, за словами Абдраману, держава глибоко обурена неприйнятними висловами речника ГУР України Андрія Юсова. Рашіне він зауважив, що малійським повстанцям вдалося отримати потрібну інформацію, яка сприяла успішній реалізації нападу на вагнерівців.

Для Малі такі слова Юсова стали приводом для розриву дипломатичних зв’язків. Там також додають, що цілком погоджуються з попередженням Росії щодо неонацистської та злочинної української влади.

Тоді як у МЗС України відреагували на рішення Малі. Такий крок у відомстві вважають поспішним та недалекоглядним. Київ зазначає, що дотримується норм міжнародного права та підтримує суверенітет інших країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *