Ентоні Блінкен. Фото: ОПЕнтоні Блінкен. Фото: ОП

Ентоні Блінкен, який обіймає посаду державного секретаря США, повідомив партнерам G7, що Іран спільною з «Хезболлою», може атакувати Ізраїль впродовж 24-28 годин. Про це пише видання Axios.

У публікації запевняють, що Блінкен скликав відеоконференцію, щоб обговорити з близькими американськими союзниками подальші дії. Також він прагне в останню мить залучити дипломатичний тиск на Іран та «Хезболлу», щоб наскільки це буде можливо зменшити силу відповіді.

Йдеться про відплату за вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. На думку держсекретаря, обмеження впливу ударів стане найкращим способом, щоб запобігти масштабній війні та ескалації конфлікту. Джерела видання зазначають, що Штати переконані у відповіді Ірану.

Втім, вони стурбовані, наскільки масовим буде удар. Очікується, що це буде схоже до обстрілу Ізраїлю 13 квітня. Тоді було запущено 350 ракет, а партнери допомагали їх перехоплювати.

Ентоні Блінкен наголосив, що не знає точного часу початку атаки, але вона може відбути у проміжку 24-28 годин. Тобто вже в понеділок, 5 серпня. За його словами, США намагається стримати ескалацію та спершу обмежити удар Ірану, а після – відповідь Ізраїлю.

Видання стверджує, що під час розмови з союзниками «Великої сімки» Блінкен був роздратований, особливо, коли говорив про переговори з Ізраїлем щодо звільнення заручників у секторі Газа та угоду про припинення вогню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *