Прапор Румінії. Фото: ua.korrespondent.netПрапор Румінії. Фото: ua.korrespondent.net
0 0
Read Time:44 Second

Георгіца Влад, очільник Генерального штабу Збройних сил Румунії, закликав національне населення та Європу загалом до готовності перед можливим поширенням російської агресії. Про це він заявив у інтерв’ю румунській службі “Радіо Свобода”.

Влад наголосив, що Росія стала проблемою не лише для України, але й для всього світового порядку та демократії. Він визнав, що Росія веде не просто війну з Україною, але й із “демократичним світом”.

Очільник Генштабу вважає, що в разі перемоги Росії в Україні, країни НАТО, зокрема Румунія, стануть на шляху агресії. Влад висловив переконання, що президент Путін штовхне свою країну до ескалації у найближчому майбутньому.

Звертаючись до країн НАТО, Влад закликав поповнити запаси озброєнь та готувати населення до можливих наслідків. Він навіть підтримує ідею введення добровільної військової служби для всього населення, яка може стати додатковим резервом під час кризи.

Поза тим, Влад обґрунтовує необхідність правових реформ у Румунії, які дозволять країні боротися з російськими безпілотниками.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *