Блокування трибуни ВР. Фото: Ярослав Железняк/ телеграмБлокування трибуни ВР. Фото: Ярослав Железняк/ телеграм

Група депутатів у Верховній Раді заблокувала трибуну та вимагала терміново розглянути законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні. Втім, його розгляд перенесли на серпень.

Про це повідомляє нардеп Олексій Гончаренко у своєму Телеграм-каналі.

У вівторок, 23 липня, Верховна Рада проводила своє пленарне засідання. Близько 13 години стало відомо, що на прохання двох партій спікер оголосив перерву для проведення наради. На ній мали розглянути документ про повну заборону в Україні діяльності релігійних організацій, серед яких і УПЦ (МП). У цей час група депутатів заблокувала парламентську трибуну.

У своїх руках вони тримали плакати з проханнями заборони УПЦ (МП). Депутат від “Євросолідарності” Гончаренко заявляв, що народні обранці вимагають негайного розгляду законопроєкту. За його словами, навіть частина «Слуг народу» підтримувала відповідне рішення.

Втім, голова комітету гуманітарної політики Микита Потураєв заявив, що керівництво фракції «Слуга народу» не готове винести документ на голосування у сесійній залі. Парламентарій заявив, що не розуміє такої позиції, адже в його комітеті якраз готували текст законопроєкту.

Згодом стало відомо, що погоджувальна рада депутатських фракцій ухвалила рішення, яке не передбачає роботи Верховної Ради протягом цього тижня. Причиною стало небажання деяких депутатів розглянути законопроєкт про заборону УПЦ МП.

Наступне засідання, за словами Гончаренка, немає визначеної дати, проте це буде точно вже не в липні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *