Протягом 2024 року в Чехії пройдуть підготовку ще 1 700 українських військових. Про це повідомив прем’єр країни Петр Фіала на спільній з главою українського уряду Денисом Шмигалем пресконференції у Празі 16 липня.

«Говоримо тут про довгострокову підготовку українських військових. Цього року це буде 1700 осіб. Загальна кількість людей, які пройшли у нас підготовку, – це 6 тисяч», – сказав Петр Фіала.

За його словами, це демонструє успішне співробітництво двох країн.

Очільник чеського уряду також додав, що на цьому тижні відбудеться підписання двосторонньої безпекової угоди між Чехією та Україною.

Денис Шмигаль, своєю чергою, повідомив про заплановане за сприяння Чехії відкриття двох збройних підприємств в Україні. За словами прем’єра, йдеться про відкриття патронного заводу та виробництва штурмових гвинтівок компанії Colt CZ Group. Це передбачено відповідними угодами. Першу уклали Sellier & Bellot та «Укроборонсервіс». Другу – Česká zbrojovka та українська компанія, яку Денис Шмигаль не назвав з огляду на безпеку.

Відзначимо, що вказані домовленості було досягнуто під час другого спільного засідання урядів Чехії та України у Празі 16 липня 2024 року. Попередня зустріч у такому форматі відбулася наприкінці жовтня 2022 року у Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *