Володимир Зеленський. Фото: thesquiz.com.auВолодимир Зеленський. Фото: thesquiz.com.au

Стати посередником між Україною та РФ може держава, яка має вплив на Кремль в економічній або військовій сфері. Про це сказав президент Володимир Зеленський, коментуючи питання, чи може прем’єр Угорщини Віктор Орбан виконати посередницьку роль у встановленні миру в Україні.

За словами гаранта, таке завдання можуть виконати тільки серйозні та сильні союзники. Ті, хто мають економіку, що впливає на Росію, або дуже потужну армію, яку боїться російський диктатор Володимир Путін.

На переконання Володимира Зеленського, таких держав небагато. Він вважає, що посередниками можуть стати Сполучені Штати, Китай чи Європейський Союз цілком, а не одна країна ЄС.

Президент відзначив, що зустрічі Путіна з представниками певних країн, не означають, що російський диктатор хоче завершити війну. Очільник Кремля лише вдає, що він зацікавлений у завершенні бойових дій. За цим, як підкреслив Зеленський іде «кривава демонстрація», як зранку 8 липня в Україні.

Нагадаємо, з початку липня прем’єр Угорщини Віктор Орбан здійснив поїздки до Києва, Москви та Пекіну. Під час візитів він зустрівся з главою кожної держави та обговорював перспективи завершення війни в Україні. Свої поїздки угорський урядовець назвав миротворчою місією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *