В ООН вважають неприпустимим, що в розв’язаній Росією війни проти України, гинуть та отримують поранення діти. Про це йдеться в заяві гуманітарної координаторки ООН в Україні Деніз Браун.

Посадовиця відзначила, що ранок понеділка для українців розпочався з чергової хвилі руйнівних ударів, завданих російськими військовими.

Під ударами опинилися кілька українських міст, в тому числі столиця, а також Кривій Ріг та Покровськ. Внаслідок російських атак є жертви та постраждалі.

Деніз Браун відзначила, що внаслідок удару зазнала значних пошкоджень лікарня в центрі Києва.

«Неприпустимо, що у цій війні гинуть та отримують поранення діти», – наголосила координаторка ООН.

Вона додала, що за нормами міжнародного гуманітарного права лікарні перебувають під особливим захистом. За словами Браун, мирні жителі мають біти захищені.

Нагадаємо, вранці 8 липня росіяни здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 40 ракет. Вибухи лунали у Києві, Дніпрі, Кривому Розі, Покровську. В українській столиці ворожа ракета частково зруйнувала корпус дитячої лікарні «Охматдит». Ворожі боєприпаси також влучили в житловий будинок та медцентр Isida, де працювали з вагітними та дітьми.

За інформацією керівника офісу президента Андрія Єрмака, внаслідок російської атаки 8 липня в Україні загинули 36 людей, 140 отримали поранення.

Україна через масований обстріл ініціювала скликання Ради безпеки ООН, де з 1 липня головує Росія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *