0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Завершення війни в Україні передбачає лише один сценарій – російські сили мають залишити українську територію. Так заступник речника Держдепу США Ведант Пател прокоментував пропозицію очільника угорського уряду Віктора Орбана про припинення вогню на полі бою.

За словами чиновника, союзникам слід докладати максимум зусиль, щоб забезпечити повний вихід армійців РФ з України.

«США та НАТО чітко заявили, що тут насправді існує лише одне рішення: Росія повинна вийти з української території», – сказав представник Держдепу.

Він додав, що РФ – це агресор. Ця країна посягає на територіальну цілісність й суверенітет України. До того ж – зневажає норми Статуту ООН.

Чиновник підкреслив, що відповідні держави мають право говорити про свою політику. Водночас за його словами, США надіслали чіткий меседж своїм союзникам та партнерам по всьому світу. Згідно з ним, будь-яка держава, що має вплив або відіграє певну роль, повинна докладати максимум зусиль, щоб забезпечити повний вихід російських військ з України.

Нагадаємо, 2 липня під час свого візиту до Києва прем’єр Угорщини Віктор Орбан порадив президенту Володимиру Зеленському перед початком переговорів про мир з Росією подумати про припинення вогню на полі бою. На переконання угорського урядовця, в такий спосіб можна швидше завершити війну.

Відзначимо, що під час спільної пресконференції український лідер ніяк не прокоментував цю пропозицію.

Пізніше в Офісі президента повідомили, що Київ почув ідею Будапешта. В ОП також відзначили, що такі процеси, як припинення вогню на полі бою, не можна відокремлювати від синхронних дій із Самітом миру.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *