Китай та Росія створюють ударні безпілотники по типу Shahed. Фото: forces.net.
0 0
Read Time:50 Second

Підприємства Китаю та РФ почали розробку ударного дрона, схожого на іранський Shahed. Наразі триває тестування апаратів, після чого їх можуть передавати Росії. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на європейських чиновників, обізнаних з ситуацією.

За інформацією джерел, розробники ставили на меті відтворити модель, схожу на Shahed. Іранські безпілотники відносно дешеві у виробництві, але дорогі у захисті від них.

Як відзначає видання, китайські та російські компанії почали домовлятися про нове виробництво у 2023 році. В цьому – компаньйони запустили виробництво, а згодом – тестування систем.

За словами одного зі співрозмовників Bloomberg, Росія вже отримує комплекти, які можна переобладнати в ударні БПЛА. Водночас Пекін зважує, чи варто відправляти до РФ вже повністю зроблені дрони-камікадзе.

За інформацією джерел, китайські безпілотники ще не використовувалися в Україні. Однак, на переконання європейських чиновників, співпраця КНР та РФ у виробництві дронів означає, що Китай наближається до надання летальної допомоги Кремлю.

Відзначається, що поглиблення відносин цих країн у військовий сфері відбувається на тлі нескінченних заяв Китаю про його нейтральність та закликів до мирного врегулювання «української кризи».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *