Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук і голова Генасамблеї ООН Денніс Френсіс. Фото: Руслан Стефанчук/ Facebook.
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Голова Генеральної Асамблеї ООН Денніс Френсіс під час візиту до Києва зустрівся з главою українського парламенту Русланом та Стефанчуком та обговорив сучасні виклики, зокрема, українську формулу миру та продовольчу безпеку. Про це повідомив спікер ВР на своїй сторінці у Facebook.

Політик сказав, що під час зустрічі повідомив Деннісу Френсісу, що український парламент відповідальний і залучений до реалізації пункту 5 формули миру. Цей пункт присвячений імплементації Статуту ООН і відновленню територіальної цілісності України та світового порядку.

Також обговорювали питання ядерної безпеки. Важливість її збереження вкрай актуальна на тлі російської окупації та мілітаризації Запорізької АЕС. Стефанчук відзначив, що під час дискусії наголосив на важливості реакції ООН на ці загрози.

Ще однією темою зустрічі стала розробка та підготовка резолюції 78-ої сесії Генасамблеї ООН щодо ядерної безпеки та захищеності ядерних об’єктів України.

«Понад 40 країн підготували драфт відповідного документа, закликав до особистого сприяння в ухваленні резолюції», – повідомив Руслан Стефанчук.

За його словами, на порядку денному також було питання продовольчої безпеки. Під час його обговорення було наголошено, що Україна попри всі складнощі залишається гарантом продовольчої безпеки у світі. Під час дискусії було відзначено важливість ініціативи «Зерно з України». Завдяки цій програмі держави, що потерпають від голоду, отримують продовольчу допомогу.

Окрім цього, як відзначив спікер, було порушено тему продовження гуманітарної підтримки ООН. Вона важлива з огляду на свідоме знищення Росією енергетичної інфраструктури України, підкреслив Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський припустив можливість переговорів з Кремлем щодо припинення війни в Україні. За словами українського лідера, у цьому випадку можна використати модель, яка спрацювали під час функціонування зернового коридору. Тоді посередниками виступили ООН та Туреччина. Саме з ними Україні, а потім Росія уклали дзеркальні за змістом угоди. В такий спосіб ухилившись від спілкування одна з одною.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *