Президент Володимир Зеленський, глава Євроради Шарль Мішель і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Фото: president.gov.ua
0 0
Read Time:57 Second

Протягом 10 років ЄС надаватиме Україні допомогу у ключових сферах, зокрема, у військовій та фінансовій. Так зобов’язання передбачає безпекова угода, яку у четвер 27 червня, у Брюсселі підписали президент Володимир Зеленський, очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та глава Євроради Шарль Мішель, повідомили в пресслужбі ОП.

Згідно з домовленостями, співпрацювати з Україною у сфері безпеки мають всі 27 країн євроблоку. Відзначається, що окрім фінансової та військової сфери співпраця охоплюватиме політичну та гуманітарну.

Зокрема, передбачається, що в разі можливої майбутньої агресії протягом 24 годин створюється відповідний консультаційний механізм. Таке зобов’язання, як підкреслили в пресслужбі, вперше міститься в безпековій угоді, яку Євросоюз уклав з третьою країною.

В документі закріплено, що в Києві буде відкрито Офіс оборонних інновацій ЄС. Також зафіксовані положення про співпрацю у галузі оборонних індустрій та в протидії гібридним та кіберзагрозам. Окремий пункт стосується забезпечення вільного судноплавства в Чорному та Азовському морях.

Окрім цього ЄС зобов’язується підтримувати Україну на шляху євроінтеграції.

Угода також підтверджує готовність усіх країн євроблоку посилювати санкції проти Росії та протидіяти спробам обійти обмеження.

Відзначається, що підписані 27 червня спільні зобов’язання доповнюють і посилюють укладені раніше з країнами євроблоку двосторонні безпекові угоди.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *