0 0
Read Time:58 Second

Україна цінує зусилля Ватикану та глави католицької церкви, націлені на відновлення справедливості та наближення миру, зруйновані агресивним нападом РФ. Про це повідомив президент Володимир Зеленський після зустрічі з Папою Римським в Італії.

За словами українського лідера, під час спілкування він подякував понтифіку за молитви за мир для України, духовну близькість з українцями та гуманітарну допомогу.

Учасники також говорили про наслідки розв’язаної Кремлем війни та повітряні терористичні атаки росіян. Певний час приділили складній ситуації в українській енергетиці.

Ще однією темою зустрічі, за словами Володимира Зеленського, стало обговорення мирних ініціатив, зокрема запропонованої ним формули. Також торкнулися ролі Ватикану у встановленні справедливого та тривалого миру для України. Окрім цього поділилися очікуваннями від саміту, який розпочнеться завтра, 15 червня в Швейцарії.

«Цінуємо участь Ватикану в саміті та зусилля, спрямовані на наближення миру, зокрема щодо повернення українських дітей, викрадених росіянами», – сказав глава держави.

Від значимо, це не перша особиста зустріч президента України та Папи Римського. Вперше вони зустрілися під час візиту Зеленського до Риму у травні 2023 року. Як повідомили в ОП, під час спілкування український лідер закликав  понтифіка до чіткого засудження збройного нападу РФ на Україну. А також наголосив, що не може бути рівності між жертвою та агресором.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *