Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван. Фото: thehill
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Росія воює не лише з армією, але й з народом України, скоюючи жахливі та підлі злочини. Одним із них є депортація українських дітей. Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляється на сайті Білого дому.

За словами чиновника, масштабна депортація українців триває з початку широкомасштабного російського вторгнення. До неї причетні військові та посадовці РФ.

Як розповів Джейк Салліван, за понад два роки до Росії незаконно вивезли сотні тисяч українських цивільних осіб, включно з дітьми. Малечу при цьому насильно розлучали з їх родинами.

«Нам відомі нові достовірні повідомлення про те, що влада РФ розміщує списки викрадених українських дітей на російських сайтах з усиновлення. Це підло і жахливо», – заявив радник президента США.

Посадовець переконаний, що викрадені росіянами діти повинні бути зі своїми родинами в Україні.

Нагадавши твердження Джо Байдена, що РФ скоює в Україні воєнні та злочини проти людяності, Салліван окреслив масштаби цієї війни. На його переконання, Росія веде бойові дії не тільки проти армії, а й проти всього народу України.

З огляду на це, за словами чиновника, США й надалі «стоятимуть разом з українським народом, допомагаючи йому захищатися від варварської агресивної війни Росії».

Наразі встановлено, що росіяни депортували 19 546 українських дітей. Проте в реальності їх може бути набагато більше. Точну кількість неможливо з’ясувати через бойові дії та окупацію частини українських територій.

Станом на 13 червня 20224 року вдалося повернути додому лише 388 дітей.

Міжнародний кримінальний суд звинуватив у злочині депортації російського диктатора Володимира Путіна та видав ордер на його арешт.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *