0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Париж обурений заявою прессекретаря російського посольства, який погрожував негативними наслідками, якщо французькі військові інструктори поїдуть до України. Про це повідомляє телеканал BFMTV.

Йдеться про заяву, зроблену прессекретарем Олександром Макогоновим в етері вказаного мовника 4 червня.

За словами російського функціонера, Парижу слід усвідомити, що в разі відправки французьких інструкторів до України, реакція Москви не забариться.

На переконання Макогонова, мета відправки іноземних фахівців – навчити українських військових краще цілитися і вбивати громадян РФ.

«Вони (інструктори), природно стануть законною мішенню», – сказав прессекретар посольства РФ у Франції.

Натомість заступник речника французького МЗС Крістоф Лемуан назвав ці заяви обурливими. І пообіцяв, що вони не залишаться без відповіді.

Наразі, за інформацією видання, тривають дискусії щодо того, як має відповісти Париж. Один з варіантів передбачає виклик російського посла «на килим», на набережну Д’Орсе. Тут знаходиться міністерство закордонних справ Франції (прим. ред.).

Також відзначається, що завданням іноземних військових інструкторів буде, зокрема, навчання українців розмінуванню та обслуговуванню військової техніки.

У BFMTV вважають, що відповідну офіційну заяву зробить президент Емманюель Макрон під час зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським в Єлисейському палаці 7 червня.

Відзначимо, що президент України планує поїхати до Франції, щоб зокрема взяти участь в урочистостях до 80-річчя висадки десанту союзників у Нормандії. У цьому заході також братимуть участь лідери США, Німеччини та Італії. Росію цього разу не запросили.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *