Володимир Зеленський. Фото: stopcor.orgВолодимир Зеленський. Фото: stopcor.org

Частково скасована Вашингтоном заборона бити з американської зброї по Росії дозволить убезпечити українців, що живуть у прикордонні. Про це сказав президент Володимир Зеленський після саміту Україна-Північна Європа, що відбувся у Стокгольмі 31 травня, повідомляє «Європейська правда».

Гарант повідомив, що меседж про нове рішення Вашингтону щодо ударів по Росії з їх зброї він отримав від українських військових сьогодні рано-вранці.

Президент додав, що не може розповісти про повідомлення американців в подробицях. При цьому підкреслив, що «хоче побачити на практиці, що буде».

За словами Володимира Зеленського, дозвіл Білого дому обмежено використовувати американську зброю для ударів по РФ є певним кроком до мети, яка оборювалася раніше.

Йдеться про можливість захистити українців, які живуть в селах через лінію розмежування.

Нагадаємо, адміністрація Джо Байдена дозволила українцям в якості самооборони бити з американської зброї по російській території. Такі контратаки ЗСУ можуть проводити лише для захисту Харківської області.

Зокрема, можна вражати розташовані поруч з українським кордоном артилерійські та ракетні установки росіян, командні пункти та скупчення живої сили ворога. Також можна бити по російських бомбардувальниках, які не перетинаючи українського кордону, знищують міста та села України тисячами планерних бомб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *