Глави МЗС країн Євросоюзу під час дискусії відносно введення санкцій проти Ізраїлю досягли згоди за деякими пунктами. Про це після обговорення сказав журналістам міністр закордонних справ Ірландії Міхаель Мартін, пише Politico.

За словами дипломата, це була перша серйозна дискусія про обмежувальні заходи відносно Ізраїлю. Вона відбулася після того, як в неділю, 26 травня Армія Оборони Ізраїлю завдала удару по табору палестинських біженців в місті Рафах в секторі Газа. Як повідомляє Politico, з посиланням на міністерство охорони здоров’я Гази, внаслідок атаки загинули щонайменше 45 осіб.

Відзначається, що бомбардування табору біженців відбулося після схвалення рішення Міжнародним судом ООН, за яким Ізраїлю слід «негайно припинити наступ у Рафаху». Окрім цього суд зобов’язав ізраїльську владу відкрити прикордонний контрольно-пропускний пункт Рафах. Це дозволить безперешкодно направляти до анклаву гуманітарну допомогу.

Якщо Ізраїль не дотримуватиметься міжнародного гуманітарного права, то ЄС запровадить проти нього санкції. Це за результатами зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу пообіцяв Міхаель Мартін.

Дипломат відзначив, що під час дискусії глави МЗС досягли чіткого консенсусу щодо необхідності підтримки міжнародних гуманітарних правових інститутів.

Він додав, що учасники зустрічі висловили дуже чітку позицію, що Ізраїль повинен дотримуватися тимчасових наказів Міжнародного суду відносно припинення бойових дій у Рафаху та відкриття КПП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *