Володимир Зеленський. Фото: stopcor.orgВолодимир Зеленський. Фото: stopcor.org
0 0
Read Time:58 Second

Росіяни на відміну від ЗСУ мають перевагу у застосуванні далекобійної зброї. І це дозволило противнику просунутися у Харківській області. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Reuters.

За словами Зеленського, під час наступу на Харківщині російські війська застосовували далекобійну артилерію, завдавали ударів керованими авіабомбами та ракетами С-300. Завдяки великій кількості використаних боєприпасів та їх далекобійності ворогу вдалося просунутися на Харківському напрямку. Найглибша точка просування склала приблизно 10 км.

Наразі, як відзначив Зеленський, ситуацію на Харківському напрямку вдалося стабілізувати, тиждень тому вона була складнішою.

Президент висловив жаль, що зброї такої далекобійності, як у росіян Сили Оборони України поки ще не мають.

Український лідер відзначив, що надану партнерами західну зброю для ударів по російській території ЗСУ не використовують. І на це є низка причин.

Як пояснив Зеленський, порушити заборону на удари по Росії поставить під загрозу увесь об’єм зброї, що надають партнери, фінансову підтримку з їх боку та санкційний режим проти РФ.

Наразі Україна веде перемовини з партнерами, щоб зняти хоча б частину обмежень. Наприклад, отримати дозвіл на удари по скупченню військової техніки на території РФ, або на кордоні.

Однак, як відзначив Володимир Зеленський, позитиву на цьому треку поки що немає.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *