Володимир Зеленський. Фото: stopcor.orgВолодимир Зеленський. Фото: stopcor.org

Народи, які поділяють європейські цінності, заслуговують на вступ до ЄС навіть, якщо наразі не мають кандидатського статусу. Про це сказав президент Володимир Зеленський на сумісному з главою Європарламенту Робертою Мецолою брифінгу у Києві 9 травня.

За словами президента, Україна потребує від європейських партнерів військової підтримки. Вона дозволить зірвати цьогорічний російський наступ. Важлива також політична підтримка.

Одним з її проявів, на думку Володимира Зеленського, має стати затвердження у червні цього року політичної рамки та старт переговорів щодо фактичного вступу України до Євросоюзу. Як відзначив президент, всі необхідні для цього умови Україна виконала.

Зеленський впевнений, що за бортом європейської єдності не може залишитися жоден народ, який поділяє європейські цінності, та захищає їх.

«Європа – це і Балкани, і Молдова. І буде день обов’язково День Європи для Грузії, День Європи для Білорусі», – наголосив президент України.

Він пікреслив, що такий підхід відображено позиціями Європарламенту. Проте важливо реалізувати це на практиці.

Відзначимо, що статус кандидата на вступ до Євросоюзу окрім України, має Молдова, Туреччина, та чотири балканські країни: Сербія, Албанія, Північна Македонія та Чорногорія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *