Андрій Пишний, голова Національного банку УкраїниАндрій Пишний, голова Національного банку України / Фото: https://vikna.tv
0 0
Read Time:54 Second

Заморожених Заходом коштів Російської Федерації не вистачить, аби закрити завдані повномасштабним вторгнення збитки нашій країні. 

Про це заявив голова Національного банку України (НБУ) Андрій Пишний в інтервʼю “Ми-Україна”.

За словами голови НБУ, наразі Заходом заморожено близько 300 мільярдів доларів. Водночас він зауважив, що цифра може різнитись, оскільки є певний діапазон, який постійно озвучують: від 260 до 300. Він додав, що Київ розглядає кошти ворога як джерело для покриття збитків

Пишний розповів, що відповідно до “швидкої” оцінки Світового банку, лише станом на кінець минулого року, збитки України оцінюються у розмірі 500 мільярдів доларів. Так чи інакше, кошти ворога підуть на допомогу Києву у протистоянні російській агресії, а також в якості компенсації. 

Заморожені кошти Росії 

Варто пояснити, що після вторгнення ворога на територію України, Захід заморозив кошти Російської Федерації. Втім, питання передачі коштів Києву “застрягло” через страх західних країн перед репутаційними, а також юридичними ризиками. 

Також нагадаємо, що нещодавно президент Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байден підписав закон, який передбачає не лише підтримку Україні, але й дозвіл його адміністрації конфіскувати кошти країни-терориста. Йдеться про близько 5 мільярдів доларів. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *