Дмитро Кулеба, голова Міністерства закордонних справ УкраїниДмитро Кулеба, голова Міністерства закордонних справ України / Фото: t.me/Ukraine_MFA
0 0
Read Time:54 Second

Генеральному секретарю Ради Європи доручено зайнятись підготовкою потенційного проєкту угоди між Києвом, а також Радою щодо організації спеціального трибуналу для Російської Федерації.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба привітав рішення та подякував Комітету міністрів Ради Європи за відповідний крок.

Згідно з дорученням, генсекретар Ради Європи повинен підготувати необхідну документацію, яка сприятиме консультаціям в Основній групі, а також підготовці потенційного договору про організацію спецтрибуналу. Ба більше, відповідний крок передбачатиме роботу над можливою угодою про його підтримку й фінансування.

Як пояснив міністр, Україна працює над тим, аби в майбутньому Росія отримала справедливе покарання. Це питання є важливим для усіх постраждалих внаслідок бойових дій та інших країн, які бажають жити в безпеці.

Спецтрибунал для РФ

Варто додати, що Європейський парламент схвалив резолюцію з закликом про створення трибуналу щодо злочинів Російської Федерації, а також Білорусі ще у січні минулого року. Пізніше у Верховній раді заявили, що трибунал може розпочати свою роботу вже у 2024 році.

Під час конференції “Відновлення справедливості для України”, представники 44 країн заявили про підтримку ідеї створення спецтрибуналу для країни-терориста.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *