Радослав Сікорський, голова Міністерства закордонних справ ПольщіРадослав Сікорський, голова Міністерства закордонних справ Польщі / Фото: opolska360.pl
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Напад Російської Федерації на територію Польщі не став би несподіваним сценарієм для Варшави. В польській історії це відбувалось неодноразово. 

Про це заявив голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, якого цитує німецьке видання Bild. 

Як відзначає Сікорський, протягом останніх 500 років Росія неодноразово атакувала Польщу, у зв’язку з чим, черговий напад не був би неочікуваністю. Водночас він зауважив, що ворог програв би, якби атакував країну знову, оскільки Захід набагато сильніший за країну-терориста. Сьогодні Україна не бореться з ворогом наодинці, у зв’язку з чим Польща також не боролась би одна. 

Міністр додав, що сьогодні Варшава стоїть перед вибором: переможена армія Росії за межами України, або ж на кордоні. Він пояснив, що російського диктатора Володимира Путіна простіше зупинити заздалегідь. Порівнюючи голову Кремля з Гітлером, Сікорський нагадав про те, як останній під час війни мобілізував промисловість та громадян Чехословаччини. 

Загроза з боку Росії

Варто додати, що Польща вже не вперше висловлюється про загрозу з боку Росії. Лише нещодавно польський лідер Анджей Дуда стверджував, що країна-терорист здатна відновити військовий потенціал до 2026 року. 

Зокрема Сікорський також неодноразово наголошував, що війна між Росією та НАТО завершиться поразкою з боку країни-терориста. Втім, на його думку, Альянс повинен покращити свою оборону.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *